Eile peeti ütluste andmiseks kinni GoBusi juhatuse esimees Aivo Pärn ning Lõuna ringkonnaprokuratuur kuulutas ta ka kahtlusaluseks.

Samas ei nõustunud prokuratuur avaldama, miks GoBusi juhatuse esimees kinni peeti. Ringkonnaprokurör Marge Püss keeldus eile õhtul igasugustest kommentaaridest sellel teemal.

Prokurör ei nõustunud avaldama isegi seda, kas Pärn peeti kinni eile või tehti seda juba varem. Samuti ei soostunud ta avaldama, kas Pärna pidas kinni kaitsepolitsei või keskkriminaalpolitsei.

“Mõningad inimesed on tõesti kinni peetud, kuid me ei soovi veel täpsustada, mis asjas,” viitas lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu, et lisaks Pärnale on sama asjaga seotud teisigi inimesi.

Pärn ei ole võtmeisik

“Aivo Pärn ei ole selles asjas kindlasti mitte võtmeisik,” ütles prokuratuuri pressiesindaja.

Uibu sõnul ei saa Pärna kinnipidamist seostada ühegi praegu avalikkuse tähelepanu all oleva kriminaalasjaga. “Avalikkuse jaoks on kindlasti tegemist uue asjaga. Ma ei saa ka täpsustada, kas tegemist on korruptsiooniga või mitte,” lausus ta.

GoBusi tegevjuht Rene Alpius rääkis eile hilisõhtul, et ka tema ei tea, miks Pärn kinni peeti. “Mul ei õnnestunud prokuröri ka tabada, et temalt infot saada. Ma ei tea isegi, millal see juhtus,” ütles ta ning lisas, et ka tema enda jaoks oli teave Pärna kinnipidamisest täielik ootamatus.