Nädala jagu Eesti kinodes jooksnud suve suurfilm “Godzilla” edu on võrreldes kevadise suurfilmi “Titanicuga” tagasihoidlikum. “Titanicut” vaatas esimese viie päeva jooksul 17 000 inimest, “Godzillat” on seitsme päevaga käinud vaatamas 16 706 kinokülastajat.

Filmide sissetooja firma MPDE esindaja Lauri Kaare sõnul on selline asjade käik ootuspärane. “”Godzilla” on käitunud täpselt nii, nagu me temalt ootasime. Arvuliselt ta muidugi “Titanicut” ei püüa, mis on ka loomulik, sest “Godzilla” ei ole sedavõrd laia vaatajaskonna film,” põhjendab Kaare. Ka enne “Godzilla” seansi algust on Kosmose kinos ette tulnud järjekordi, kuid “Titanicu”-aegsest hullusest, kui piletisoovijate rida ulatus kinost trammipeatuseni, hiidsisalik jagu ei saa.

Filmi puhul, mis on ekraanil olnud kõigest kümme päeva, ei saa Kaare sõnutsi rääkida arvestatavast kohast esialgu rääkida. Esimeste tulemuste põhjal on hiigelsisaliku film tänavu linastunud filmidest teisel kohal, jäädes alla ainult “Titanicule”.

Kas vihmane suvi toob kinno rohkem vaatajaid, sõltub paljuski filmist. “Loomulikult on rahvast päikeselise rannailmaga kinos vähem kui paduvihma ajal,” arvab Lauri Kaare. Külastajate arvult on populaarsemad seansid kell 19. 15 ja 22.