Grünberg ütles ETV hommikusaates "Terevisioon" ka, et teda on meeldivalt üllatanud tugevad reaktsioonid, mis on maailmast tulnud, vahendas
.


Budismi instituudi president Linnart Mäll ütles, et Tiibeti küsimus on praegu tõusnud nii päevakorda, nagu see pole olnud mitukümmend aastat.

"Sportlased las peavad oma spordivõistlusi, aga teised eestlased ja eriti meie riigijuhid peaksid tegema siin oma kindlad järeldused ja mulle tundub, et nad on juba teinud," rääkis ta.

Grünbergi arvates oleks "soliidne" vähemalt mitte osaleda olümpiamängude avatseremoonial. "Mul on äraütlemata hea meel, et ka meie president leidis ettekäände sinna mitte minna," lausus ta.

Rääkides homsest meeleavaldusest Hiina saatkonna ees, rõhutas Grünberg, et see tuleb rahumeelne. "Kesksel kohal ei ole meil niivõrd siiski olümpiamängud, kuivõrd see olukord, mis on nii või teisti traagiline," lisas ta.

"Me ei tahagi niivõrd hukka mõista Hiinat, sest Hiina on olnud ju sajandeid maailma juhtivaid kultuuririike ja suure sügava kultuuri kandjaid," ütles Grünberg. "Põhiprobleem on ikkagi selles, et Hiina on praegu justkui haige ja selle haiguse nimi on kommunismi utoopia. Teatavasti selline haigus kulgeb alati plaanipäraselt samade sümptomite alusel. Sellega kaasneb valetamine ilmtingimata, sellega kaasnevad inimõiguste rängad rikkumised, kultuuri hävitamine ja terror."