Tallinn tahab Haabersti ristmiku ümberehitusega hakkama saada omal käel ja kaalub jalakäijate liiklemisvõimaluste parandamiseks esmalt kergliiklustee rajamist.

Erinevalt varem väljaöeldust ei taotle linn Haabersti ristmiku kolmetasandiliseks ehitamiseks toetust Euroopa Liidu tõukefondidest, ütles kommunaalameti juhataja Ain Valdmann. “Vabariigi terviksumma on piiratud ning me eelistasime Ülemiste ristmikku ja Russalka ristmikku koos Põhjaväilaga,” ütles ta.

Samuti loodab linn saada ühtekuuluvusfondist toetust Nõmme ja Pääsküla raudteeülesõitude ning Euroopa regionaalarengu fondist Tondi ristmiku rekonstrueerimiseks.

Haabersti ristmiku tulevikku hakkavad kommunaalametnikud arutama lähiajal. “Ega see ei tähenda, et ristmik jääb välja ehitamata,” rõhutas Valdmann. Ühe võimalusena kaalub linn Rannamõisa tee äärde kergliiklustee rajamist, “et saaks inimesed tuua autorataste alt välja”.

Valdmanni sõnul on Rannamõisa tee Tiskre piirini laiendamise vastu pidev huvi. “Terve hulk inimesi on pöördunud, et millal ometi ehitatakse kõnnitee,” ütles ta.

Kui vabariigi valitsus on kinnitanud struktuurifondidest toetust saavad objektid, kommunaalamet kavatseb uuendada linna magistraaltänavavõrgu arengukava – senine remondiplaan on olnud ülemäära optimistlik.