„Eriti toores, et Bonnier ei ütle oma ajalehtedelegi, Äripäevale ega äriuudiste portaalile, kellele ta müüs,“ lausus Luik Päevalehele.

Luige sõnul meenub olukord, kui Läti riik oli sunnitud pöörduma Šveitsi poole, et teada saada, kes on Ventspilsi sadama omanikud.

„Iga päevaga, mil Diena investorit avalikkusele välja ei öelda, saab ajaleht suurt kahju," ütles Diena endine peatoimetaja Sarmite Elerte.

Diena nimetab investoriteks Gunnar Kobinat, Kalle Norbergi ja Skype'i loojaid

Diena ja Dienas Biznessi ostja on kontsern Nedela SA, mis kuulub Diena endine tegevdirektorile Aleksandrs Tralmaksile. Ostu rahastamiseks andis Nedela SA-le ametlikult laenu Kalle Norbergi ettevõte Luxembourg Financial Services. Laenu üks rahastamisallikaid võis olla raha, mille Norberg sai Suprema investeerimispanga müügist.

Diena arvutuste kohaselt võib ajalehtede müügisumma küündida 9 miljoni lati ehk 200 miljoni kroonini.

Diena kirjutas täna, et üks investoritest on Gunnar Kobin, kes on praegu Eestis seotud põhiliselt Ülemiste City juhtimisega, mis ehitab ärilinnakut Lasnamäe veerele ehitamisega. Varem on ta olnud Ekspress Grupi peadirektor, lahkudes sellest ametist 2002. aastal. Gunnar Kobin ise ütles Päevalehele, et on küll Tralmaksiga Baltimaade meedia konsolideerimise plaanidest rääkinud, kuid ei kinnitanud oma osalust Diena tehingus.

Diena teada on teiseks rahastajaks investeerimispankur Kalle Norberg, kellelt Päevalehel ei ole praeguseks kommentaari saada õnnestunud.

Diena andmetel on kolmas rahastajate rühm Skype'iga seotud inimesed.

Skype'i eestlastest asutajate investeerimisfirma juht Margus Uudam kinnitas Eesti Päevaleht Online´ile, et Ambient Sound Investments ei ole Läti lehtede ostu rahastamisega seotud. Seda, kas Diena nimetab Skype´i asutajateks Skype´ile aluse pannud Niklas Zennströmi ja Janus Friisi, ta kinnitada ei osanud.