Hea tulemus oleks, kui üleriigiliste uuringute põhjal jääksid meie kiusamiskogemuse näitajad OECD riikide võrdluses madalaimate tulemuste juurde. Praegu on Eesti vaatamata väiksele langustrendile üsna tugevalt keskmiste hulgas. Ideaalses maailmas võiks aga kiusamiskogemuse määraks olla null, sest ei saa olla rahul olukorras, kus keegi kannatab. Mida rohkem kiusamisest ja selle ennetamisest räägitakse, seda enam tõuseb ühiskonnas teadlikkus ja väheneb kiusamine. Eesmärk on nulltolerants, nagu perevägivalla puhul.

KiVa on HTMi jaoks väga hea partner. Ministeeriumilt on KiVa rahalist toetust saanud alates 2015. aastast ning nende rahastamine kindlasti jätkub. Praegune avaldus meie pikaajalise partneri poolt teeb natuke murelikuks, kuid kindlasti leiame koostöös lahenduse. Oleme alustanud partneritega ka kiusamisvaba haridustee kontseptsiooni ülevaatamist, et leida üles kohad, millesse panustamisel saaks tempot suurendada. Koostöös rahandusministeeriumiga tahame liikuda pikaajaliste lepingute sõlmimise poole, mis aitaks kodanikuühiskonna esindajatel paremini oma sihte seada ja tagaks riigile kindluse.

Kiusamisvaba haridustee programmi kõik liikmed on andnud tugeva panuse suundumuse positiivseks pööramisel ning peame ka edaspidi oluliseks nii hoolikalt disainitud ennetusprogrammide kui ka teavitus- ja kaasamisinitsiatiivide toetamist. Kindlasti jääb alles ka haridusasutuse enda panus kiusamistegevusse ennetusse.“