“Selge on see, et igale poole ei saa teha kinniseid asutusi ja rangeid läbipääsutingimusi,” ütles Tuul, lisades, et alati leidub inimesi, kellel on psüühika paigast ära.

Tuule sõnul on Tallinna linnapea Jüri Ratas andnud juba lubaduse riigiasutuste turvameetmeid tugevdada. “Arvan, et see oli siiski erakordne juhus ning ma ei teeks sellest järeldusi, et nüüd on riigiasutused suures ohus,” lisas Tuul. “Suurt hirmu tunda pole mõtet, võib-olla oli see inimene haige.”

Tuul ütles, et ei kujutaks ette olukorda, kus kõigis linna asutustes oleks Venemaa eeskujul kuulikindlad klaasid, mille kaudu inimesed suhelda saavad. “See aeg on möödas. Loomulikult peab iga asutust eraldi vaatama, kuid ma ei kujuta ette, et iga näiteks pensioni taotlevat inimest hakataks läbi otsima.”

Eile tulistas 74-aastane Vladimir Haabersti linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna juhatajat Tatjana Sarzanovat (51) pea ja keha piirkonda ning linnaosavanema asetäitjta Juhan Hindovit jalga. Naine on üliraskes seisus haiglas.