"Oleks muidugi väga tore, kui Eesti pääseks tänavu vaid 8,5-protsendilise majanduslangusega, kuid ma arvan, et nii see ei lähe," ütles Vitsur Vikerraadio saates Uudis+.

"Rahandusministeeriumi arvates pole meie majanduskeskkonnas võrreldes jaanuari lõpu seisuga suurt midagi juhtunud, majanduslanguse prognoos kasvas vaid 0,5 protsendipunkti. Aga kui vaadata kasvõi värskeid tööstustoodangu andmeid, siis minu arvates on selle languse mõju majandusele ikka märksa suurem," selgitas ta.

Vitsur märkis, et Eesti majandusedu sõltub peamiselt ekspordist ja seetõttu tuleb jälgida tähelepanelikult olukorda meie lähinaabrite juures. "Soomlased loodavad majanduskasvu taastumist alles 2011. aastast, mis tähendab, et ilmselt ka meil langus veel jätkub," ütles ta.

Vitsur nentis, et riigil pole võimalik lisaeelarvetega kulutusi lõputult kokku tõmmata, kuna see pigistaks majandusel lõplikult kõri kinni. "Peame kõndima justkui noateral, hoidma kulutusi siiski nii kõrgel kui võimalik, säilitades samas võimalust üleminekuks eurole," rääkis ta. "Majandust tuleb elus hoida, et see suudaks ka kriisist välja tulla."