Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liikme Rain Rosimannuse sõnul oli Heiki Ritsi taandamise puhul tegemist uue juhatuse esimehe Tõnis Alliku ettepanekuga korraldada juhatuse töö ümber. “Ühele senisele juhatuse liikmele uue töökorralduse kohast sobivat tööd ja rolli aga ei leidunud,” ütles Rosimannus. Selle tõttu kutsuti juhatusest tagasi haldusvaldkonda kureeriv juhatuse liige Heiki Rits.

Rahulolematus tööga

Juhatuse liige Toomas Vilosius tõi Ritsi eemaldamise põhjustena välja rahulolematuse tema senise tööga. “Seetõttu tegigi juhatuse esimees Allik nõukogule ettepaneku Rits tagasi kutsuda, millega nõukogu ka nõustus,” ütles Vilosius. “Sisuliselt muutuvad sellega seoses suuremal või vähemal määral kõigi juhatuse liikmete tööülesanded.”

Heiki Rits ei osanud eile oma tagasikutsumist kommenteerida, öeldes, et selline uudis tuli temale endalegi üllatuseks. “Juhatuse esimees rääkis kavandatavatest plaanidest mind tagasi kutsuda mulle vaid paar tundi enne nõukogu koosolekut teisipäeval,” ütles ta.

Mingit kinnitust enda ametist eemaldamise kohta Rits eilseks veel saanud ei olnud.

Vilosiuse sõnul ei vasta selline jutt aga tõele, sest rahulolematus Ritsi tööga oli teada juba ligi aasta tagasi. “Juhatuse esimees on seda väljendanud korduvalt,” ütles ta.