Mina olen tõepoolest selle MTÜ liige, kuigi liitusin hiljem. Tegemist on eelkõige ikkagi mõttekaaslaste kojaga, kus saab arendada vaba diskussiooni ühiskonna üle ja arutada erinevaid teemasid. See ühendus on erakonnast eraldi seisev ning koondab endas nii erakonna liikmeid kui ka mitteliikmeid – seal on ka neid, kes on IRL-ist pettunult välja astunud.
See aga lubab neil arutleda paljude erakonna ja ühiskonna valupunktide üle ja mõelda erinevaid lahendusi. Mina olen kindlasti seda meelt, et jätkata erakonna tööd ja viia kohalikele valimistele IRL. Nii et see ei ole mingi test, et kui saate juhiks, siis lähete erakonnana, ja kui ei saa, siis MTÜ-na?
Ei, see ei ole mingi test. Peab aga mainima, et paljud erakonna liikmed on näinud minu kandidatuuri põhjusena, miks mitte erakonnast lahkuda. Sellist tagasisidet olen ma saanud, et ta tuleb suurkogule veel selle pärast, et mina kandideerin. Elamislubade skandaal ja mitmed muud teemad on viinud päris paljude lahkumisavaldusteni. Aga ma tõepoolest olen seda meelt, et erakonna kaudu on võimalik näiteks tuua palju rohkem arvamusliidreid poliitikasse – näiteks 2007. aasta parlamendivalimiste eel tõi IRL poliitikasse sellised inimesed nagu Tarmo Kõutsi ja Jaak Aaviksoo. Eelmisel aastal aga vaid [Siim] Kabritsa ja [Indrek] Raudse.