Herkel rääkis Terevisioonis, et eelmisel nädalal Eestit külastanud Van der Lindeni osutus laste kodakondsuse saamise probleemile ja väide, nagu ei oleks mittekodanikel võimalik hääletada kohalikel valimistel, ei olnud tõesed, kirjutab ETV24. Herkel väitis ka, et need päris suured eksimused aitavad võib-olla kujundada suhtumist ka tema varasematesse avaldustesse, mis ei ole olnud väga täpsed.

Herkel meenutas, et Van der Linden algatas algatas totalitaarse kommunismi kuritegude hukkamõistmise, kuid edasine areng on olnud Herkeli meelest suur pettumus.

"Assamblee presidendiks saades on midagi oluliselt muutunud ja see ei puuduta mitte ainult kindlasti Eestit, vaid see on niisugune kõige üldisem kontekst ja mõnevõrra siin - väga pehmelt öeldes - esineb niisugust kajaefekti," nentis Herkel. "Need avaldused, mis tulevad Kremlist mingil moel kajavad tihtipeale kummalisel moel ka läbi assamblee presidendi suu."

Herkel toonitas, et Eesti ei ole riik, kes peab ennast kaitsma, ning et ENPA dokumendid ei ole Eesti suhtes kriitilised ning kui neis Eesti teema üles kerkib, siis pigem seoses sellega, et Venemaal on mingeid täitmata kohustusi Eesti suhtes.