Korjanduse algatas III-b klassi tüdruk Loora Orav. Ta oli ühel päeval kooli viinud suure hoiupõrsa ning asetanud sellele sildi, et soovijad võivad sinna loomade varjupaiga tarvis raha panna, kirjutab Sakala. Kahe kuu jooksul kogunes kassase 455 krooni, mis eile ilusa lillelise koti sees varjupaiga perenaise Triinu Priksi kätte anti.

Lisaks sellele oli üheksa-aastane Loora otsustanud varjupaika toetada isiklike säästudega. Kollase kilekoti sees rändas perenaise valdusesse 500 ühekroonist münti, mille tüdruk aasta jooksul oli korjanud. Samuti anti edasi 100 krooni, mille viimasel hommikul olid annetanud Loora ema töökohaks oleva juuksurisalongi naised.

Varjupaik sai oma käsutusse suure kotitäie tekke, mille tüdruk oli loomadele valmistanud koos vanaemaga.

Loora Orav ütles, et mingit kahjutunnet tal oma sääste ära andes ei olnud. "Käin palju internetis ning kui olen vaadanud nende kodutute ja vigaste loomade pilte, mis on varjupaiga kodulehele üles riputatud, on mul kõigist neist kahju," kõneles tüdruk.

Loora lisas, et täiskasvanuna soovib ta ehitada suure maja, korjata sinna kodutud loomad ning palgata palju töötajaid, kes nende eest hoolitseksid.