Tallinn Pride 2006 nime kandnud üritusel rünnati paraadist osavõtjaid ning tehti ka mitu pommiähvardust. Tõsisemaid vigastusi sai umbes 5-6 inimest, üks viidi ka peahaavadega traumapunkti.

Tallinna põhjapolitseprefektuuri pressiesindaja Julia Garanža sõnul on kolmele isikule koostatud väärteoprotokoll ning kaitsepolitsei on alustanud kriminaalmenetlust seoses vaenu õhutamisega.

Üks paraadil vigastada saanutest kirjutas ka politseile avalduse, mis Garanža sõnul samuti kapole edastati. “Meil oli algatatud kriminaalmenetlus avaliku korra raske rikkumise alusel. Menetlus sai saadetud kaposse, edaspidi tegeleb sellega kapo,” rääkis Garanža.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Henno Kuurmanni sõnul on kõik juhtumid praegu eeluurimises. “Ei ole läinud veel ei prokuratuuri ega kohtusse, kõik on alles eeluurimises,” sõnas Kuurmann.

Homoparaad Tallinn Pride toimus tänavu juba kolmandat korda, kandes sel aastal sõnumit: „Võrdsete kohustustega võrdsed õigused”. Paraadi esindaja Lisette Kampuse rääkis augustis Päevaleht Online’ile, et ründajad tulid Tammsaare pargis toimunud rahvuliku liikumise aktsioonilt ning kandsid skinheadide sümboolikat. “Sellega viidi Eesti Euroopa kaardil musta nimekirja, kus on juba ees Läti ja Poola,” sõnas Kampus.