Paljud piirkonna elanikud peavad Ilmar Raagi memot ühtaegu nii provokatsiooniks kui ka katseks õigustada NATO vägede paiskamist Venemaa piiri äärde. Milleks küll torkida niigi pingestatud suhteid? Miks korrata mantrat „Vene karu” jõust, ohtlikkusest ja ettearvamatusest? Sellesse muinasjuttu saab uskuda üksnes täielik debiil, sest eks piisa Venemaal Baltimaade äravõtmiseks ka ühe NATO kindrali hinnangul kõigest kahest tunnist.

Poliitikutel pole vaja koostada mingeid salamemosid, vaid võtta tarvitusele kõige aktiivsemaid meetmeid. Ida-Virumaal, kus pea kogu tööstuslik potentsiaal on maha maetud, tuleb luua majanduslik stabiilsus. Vaja on investeeringuid – ja mitte surnult sündinuid ideid nagu tööstuspargid, vaid elujõulisi projekte.

Ida-Virumaa elanikel ei ole vaja sõda. Neil on vaja tööd. Neil on vaja oma lapsed üles kasvatada. Neil on vaja, et valitsus neist hooliks ja neid toetaks. Neile pole ükskõik, millised poliitilised parteid hakkavad mitte üksnes sõnades, vaid ka tegudes regiooni probleeme lahendama.

Svetlana Loginova arvamuslugu loe täispikkuses homsest Eesti Päevalehest!

Kohtla-Järvel elav Svetlana Loginova on kauaaegne krimireporter. Ta on teinud teiste seas kaastööd väljaannetele Leningradskaja Pravda, Vetšernii Leningrad, Molodjož Estonii ning MK Estonia. Aastal 2004 ilmus temalt raamat "Bandiitlik Ida-Virumaa".