Ida-Tallinna keskhaigla on seadnud eesmärgiks ehitada 2012. aastaks uus ravikorpus Magdaleena üksusele ja 2017. aastaks keskhaigla taha.

Magdaleena haigla juurde rajatakse hinnanguliselt 524 miljonit krooni maksev kaheksakorruseline palatikorpus koos vajalike diagnostikapindadega ja kahekorruselise parklaga.

Ravi tänavale umbes 1,2 miljardit krooni maksvasse uude korpusse kolivad erakorralise meditsiini osakond, aktiivravi, operatsiooniblokid ja anestesioloogiaosakond, misläbi saab ruumi juurde naistekliinik. Mõlema maja juurde rajatakse maa-alune parkla, lisandub 331 autokohta.

“Kogu haigla olme saab olema hoopis teisel tasemel,” ütles Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Andra Altoa.

Ümberkorralduste ja juurdeehituste peamine eesmärk on koondada kogu Ida-Tallinna keskhaigla tegevus keskhaigla ja Magdaleena haigla territooriumile. Järvelt on Magdaleena haiglasse kavas ära tuua hooldusraviosakond, hoone saatus pole veel otsustatud.

Magdaleena ruumid uued

Nelja aastaga on 222-aastase ajalooga Ida-Tallinna keskhaigla ridamisi renoveerinud osakondi ja ostnud meditsiiniaparatuuri ühtekokku 450 miljoni krooni eest. Viimasena remonditi Magdaleena polikliinik, mis sai senisest avaramad ruumid, koolituskeskuse ning kus radioloogiaosakond täienes hambapanoraamiaparaadi võrra.

“Haiglas viibimise ravipäevade arv on lühenenud kogu aeg – haigla pind on kallis ja mida kiiremini asjad käivad, seda parem,” ütles Altoa. Kõige pikemad on järjekorrad endoproteesi saamiseks, hulk aega tuleb oodata ka katarakti operatsiooni.