Tegelikult võib Tallinna ootamatu keskkonnasõbralikkuse taga olla pigem lihtne soov teenida rohkem raha. Omavalitsus saab iga Tallinna registreeritud ja siin tulu teeniva inimese palgast 11,4 protsenti ja see on summa, mille nimel linnal tasub võidelda. Statistikaameti andmeil oli tallinlase keskmine brutokuupalk möödunud aastal 967 eurot. Linn saab sellest endale 82 eurot kuus ehk aastas ligi 1000 eurot. Tuhande tallinlase pealt tuleks nii kokku juba 984 000 ehk ligi miljon eurot. See on väga suur summa.

Üksikisiku tulumaksult saadav laekumine moodustab 53% linna maksutuludest. Seega on summa linna rahakotile väga tähtis ja selle kasvatamine linnaisadele ilmselt üks esimesi muresid hommikul ja viimaseid õhtul.

Inimeste maksutulu linnale meelitamiseks on Tallinn püüdnud kasutada nii präänikut kui ka piitsa. Präänikuna pakuti eelmisel aastal kodualuse maa maksuvabastust ja see meelitas Tallinna nimekirja vähemalt tuhatkond inimest. Samuti on linn juba aastaid pakkunud registreeritud linlastele väikest ühistranspordisoodustust.