Lähtuvalt muutusest presidendi ajakavas asendatakse algselt 27. veebruaril toimuma pidanud tund 1. märtsiga. President Ilves saabub kooli teiseks tunniks, õpetab lastele filosoofiat/ühiskonnaõpetust ning tutvub ka kooli Füüsikabussi töötoaga.

„Tahame algatusega juhtida avalikkuse tähelepanu probleemidele Eesti haridusmaastikul,“ sõnas sihtasutuse Noored Kooli juht David Rebane, kelle sõnul ei anna tuntud ja väärikad ühiskonnategelased tundi just nimelt mitte eliitkoolides, vaid tavakoolides.

Presidendi antavat tundi saab jälgida ka aadressil: http://www.epl.ee/nooredkooli.

Noored Kooli programmi eesmärgiks on tuua koolidesse õpetajaid, kes soovivad olla õpilastele eeskujuks, mõjutada hariduselu ning muuta õppimine huvitavaks. Algatus Tagasi Kooli on selle programmi esimene etapp, kus koolides annavad tunde mitmed noorte eeskujud, kelle tegevusvaldkond võimaldab anda tundi tavapärasest põnevamalt.

Noored Kooli on Hansapanga ja Heateo Sihtasutuse eestvedamisel alguse saanud programm, mille eesmärgiks on tuua Eesti koolidesse eelolevatel aastatel rohkem teotahtelisi ja võimekaid noori õpetajaid. Sel aastal on programmi raames plaanis tuua koolidesse õpetajaks 10-15 ja eelolevatel aastatel veelgi rohkem andekaid ülikoolilõpetajaid.

Programmis osalejatele pakutakse uuenduslikku õpetajakoolitust, liidrikoolitusprogrammi ja mentorlust ning toetusvõrgustikku kahe aasta vältel. Lõpptulemusena ei koolitata välja mitte lihtsalt erialaõpetajat, vaid vastutusvõimelist noort, kes on tulevikus võimeline edukalt juhtima ükskõik millist projekti või ettevõtmist. Algatuse idee pärineb Inglismaalt, kus sarnase ülesehitusega peamiselt erasektori poolt rahastatav programm TeachFirst on viie tegutsemisaastaga kujunenud väga edukaks.