“Eestis on levinud vale arusaam, et maal elavad inimesed on teisejärgulised. Just seda arvamust tuleb meil üheskoos muuta,” lausus president kohtumise alguses.

Maavanemad andsid ülevaate oma maakondade arengust. Valupunktidena toodi välja infrastruktuuride arendamine, puudutati maakonna haiglate staatust ja sellest tingitud probleeme. Räägiti ka teede halvast olukorrast, ühistranspordi korralduse vajakajäämistest ja haridusteemadest. Positiivsena toodi välja elanike aktiivsuse kasvu ennekõike seltsitegevuses, positiivset iivet osades maakondades ning üldise elujärje paranemist maapiirkondades.

Eraldi teemana leidis käsitlust riigivõimu tsentraliseerimisest tulenenud probleemid maakondades, maavalitsuste ja maavanemate roll ning koostöö omavalitsusliitudega.

President Ilves teatas oma plaanist külastada oma ametiajal kõiki maakondi ning palus maavanematel visiitide ettevalmistamisel enam rõhku pöörata inimestega kohtumistele.

Kohtumise lõppedes avaldas president lootust tegusale koostööle ning teineteise toetamisele, lubades kokkusaamisi maavanematega kindlasti jätkata.