President Toomas Hendrik Ilves, kes alustas eile kahepäevast töövisiiti Läänemaal, kohtus täna omavalitsusjuhtidega, loodusuurijate- ja kaitsjatega, kohalike turismiettevõtjatega, külaelu ja ettevõtluse edendajatega, teati presidendi kantseleist.

Nii Matsalu rahvuspargis kui ka vestlusringis turismitalude omanikega ütles riigipea, et Läänemaa tugevus turismipiirkonnana on puutumatu loodus, aga loomulikult linnuvaatluse võimalused ja loodusturism laiemalt.

„See on teie tugev kaubamärk, mis läbimõeldud tutvustamise korral peaks Läänemaad kinnistama põneva turismialana,“ sõnas president Ilves.

„Pealegi usun, et praegune majanduse olukord soodustab Eesti inimeste eelistusi siseturismi ja just väiksemate turismitalude kasuks,“ lisas ta.

Matsalus tunnustas riigipea rahvuspargi koostööd kogukonnaga, mille ilmekaks näiteks on Lihula kava viia oma katlamaja kohalikule taastuvale kütusele – Matsalu märgala pilliroole, luhaheinale, võsale ja samuti põhule ning rahvuspargi ja Eesti paljude koolide väga tihedaid sidemeid.

„Kui poiss või tüdruk pole gümnaasiumi lõpuks paar korda Matsalus käinud, siis pole ta Eestimaad näinud,“ lausus president.