Ilves ütles täna IRLi volikogu ees, et soovib presidenditööd jätkata, kui ta kandidaadiks seatakse ja riigipeaks valitakse, sest tunneb täit valmisolekut teenida Eesti riiki järgmised viis aastat oma parimas heas tahtes, teatas IRL.

"Olen Eestile elanud kogu oma elu. Poole sellest võõral maal oma vanemate juttude ehitatud unistustes. Teise poole Eestit uurides, temast raadios rääkides ja hiljem erinevates ametites Eesti riiki teenides," ütles Ilves. "Mul pole õigust lükata tagasi tööd, kui tööpakkumiste taga on inimesed, kelle arvamusest ma lugu pean ning kelle suhe Eestiga on vähemasti niisama kirglik kui mul endal."

Ilves loetles teemad, millega ta plaanib järgmisel ametiajal tegeleda, kui talle selleks võimalus antakse. Ta soovib toetada kodanikualgatust, suurendada sallivust ja arendada elukeskkonda laiemalt, kinnipidamist õigusriigi põhimõtetest, perede toimetulekut, pingutusi hariduse kvaliteedi tagamisse, hoolimist julgeolekust ja riigikaitsest, rahvusvahelise lepete ja kohustuste täitmist Euroopa Liidus ning Eesti halduskorralduse ajakohastamist.

IRLi pressiteade ei sisaldanud, kas erakond toetab praeguste riigipea jätkamist.