On näha, et Tarand tõesti heitleb - kas kandideerida ja millised oleks ta sõnumid. Oma sõnul on ta ühe eesmärgi saavutanud ja see - et enam ei valita nimekirju! - muudab ka ta enda kandideerimise keeruliseks. Ta mõistab, et üle 100 000 hääle saada on ebareaalne, aga kas saada sellest umbes kaks korda vähem hääli...? "Üksikmandaadi jaoks oleks vaja ca 16,5% häältest. Seda on palju," möönis ta.

"Tundub, et praeguse seisuga saavad kaks suurt kaks kohta Brüsselisse ja kaks väikest erakonda mõlemad ühe koha," oletas Tarand. "Aga mul on jäänud ka palju saavutamata - see justkui sunniks veeld kandideerima. See, et nüüd saab parteid luua 500 inimesega, on siiski vähe. Parlamendil oli võimalus ka muid olulisi asju vastu võtta."

Tarand ei välista, et ta ärkab 24. või 25. veebruaril vale jalaga ja... siis otsutab, et kandideerib või siis ei kandideeri europarlamenti. "Võimalused on 50:50. Mul on iseendaga dialoog veel pooleli. Olen rääkinud sellest sõpradega, kuulan naise, vanemate ja laste arvamust ning siis otsustan."

Suurt pidu Tarand oma 50. sünnipäeva puhul ei pea. Juubelipäeval on ta tööl - Strasbourgis.