Irina 26-aastane tantsurühm Kullerkupp Narva-Jõesuust on üks väheseid peamiselt venekeelseid kollektiive, kes peol osaleb. Aga nemadki on Eesti rahvatantsurevolutsiooni lahe taha eksportijad, sest Eesti staadionitantsupidude laadseid Soome ei tunne. Kuigi esimene Soome-Eesti tantsupidu toimus 12 aasta eest Helsingis, imestatakse Soomes tänini, kuidas eestlased suudavad 7000-pealisi masse liigutada ja pidude pileteid defitsiidiks muuta.

Nataša, Veronika, Tiina, Leena, Urve, Nadja, Raja, Oksana, Raissa … Lasteaednik, kokk, õmbleja, piirivalvur, reklaamiagent, linnaametnik… Nemad, Kullerkupu kollased särgid üll, viivad tuhandete hulgas Eesti kultuuri Soome. Aga miks?

„Huvitav on, tore on,” tuleb mitmekeelne vastus. Kullerkupp tantsib estraaditantse ja vene tantse, lisaks barokiajastu tantse. Ka eesti tantsud on repertuaari loomulik osa.

Siiski on see tänastest väljakul olijatest paljudele esimene staadionipidu üldse. „Ju otsime läbi tantsu vastust, miks eestlastele tantsupeod ikkagi nii tähtsad on,” lisab Irina Seletskaja.