Reedel kell 14 avatakse pääs lauluväljakule Oru väravast, Mereväravast ja Lasnamäe väravatest. Pääsmega saab= kontserdiplatsile ainult üks kord, väljakult lahkujat enam tagasi ei lasta. 2000 esimest saabujat, kes võtavad turvatöötajalt käepaela, võivad pääseda lava ees asuvasse eritsooni. Käepaela omanikul saab kontserdiplatsil ringi liikuda ja hiljem lubatakse ta lava ette tagasi.

"Jackson tahab, et tema fännidel oleks võimalik näha oma iidolit võmalikult lähedalt," ütles Jacksoni Tallinna kontserdi pressiesindaja Jüri Pihel. "Kuna piiratud alal on piiratud arv inimesi, väldib see ka suuremat tunglemist lava ees."

Järjekordade vältimiseks on väravates kokku 39 lüüsi. Mereväravas pääseb sisse 14, Oru väravas 13 ja Lasnamäe poolt 12 vahest. Pileti- ja turvakontroll on kahekordne, pilet soovitatakse kontserdi lõpuni alles hoida. Lauluväljakule ei tohi kaasa võtta fotoaparaate, videokaameraid, klaastaarat, terariistu, tulirelvi, vihmavarje.

"Kaasas võivad olla mobiiltelefonid ja piiparid, kuid nende kasutamine on lauluväljakul ilmselt võimatu," lausus kontserdi vastutav turvatöötaja Margus Mikk. "Esiteks on muusika väga vali ja võrk üle koormatud." üle aedade ronimist ei maksa üritada. Vägivallatsejad või narkootiliste ainete tarvitajad annavad turvatöötajad üle politseile.

Dispetsherpunkti kontserdi ajaks sisse ei seata. Kokkusaamised tuleb määrata tuletorni juurde, teavet kadunud laste või vanemate kohta saab küsida ka turvameeste käest, kes peavad omavahel raadiosidet.

Kontserdiplatsil on kaks meditsiinitelki ja kaks ambulantsiautot, samuti päästeauto ja tuletõrjemasin. "Terve kontserdi jooksul hoitakse tee vaba kiirabiauto jõudmiseks haiglasse," ütles Mikk. "Lihtsamaid asju, näiteks haavade õmblemist, saab ka meditsiinitelgis teha." Viimast kuud rasedatel naistel ja tervisehäiretega inimestel soovitakse enne kontserti arstiga nõu pidada, sest nii suure helivõimsusega kontsert ei ole igapäevane asi.

Lauluväljaku plats on pinkidest tühjendatud ja kohapeal võib osta kümne krooni eest istumisaluseid. Oma pinkidega platsile ei lubata. Lauluväljaku keskel asuv kõrgemale tõstetud piiratud ala on mõeldud VIP-idele, Oru värava pool on eraldi kõrgendatud ala ka ratastoolis invaliididele.

Tallinlastel on soovitavad autod koju jätta, kaugemalt tulijad saavad sõiduki jätta Oru parklasse või Lasnamäe-poolsele heinamaale. "Pirita teel tehakse linna sisenev tee kahesuunaliseks, vastassuunast saab kuni Maarjamäe memoriaalini parkla," sõnas Mikk. Ta lisas, et kokku mahub parklatesse 20 000 autot. Pärast kontserti pääseb koju ka bussidega.

Jacksoni lava võetakse maha kella kuueks või hiljemalt kella kaheksaks laupäeva hommikul.

Kontserdi soojendusbänd on Basic Element feat. Petrus Rootsist. Eerikülalisena astub üles Maarja, kes esitab koos Basic Elemendi muusikutega laule oma uuelt plaadilt.

Kontserdipäeval, 22. augustil saab 600-krooniseid pileteid osta ka lauluväljaku juurest.

BETTY ESTER