Ossinovski sõnul on valitsuskabinet kahel istungil eelnõu põhjalikult käsitlenud, ent otsuseni ei ole veel kahjuks jõutud, kuna alkoäri on püüdnud kallutada valitsuse liikmeid eelistama kitsa grupi ärihuvi avalikule huvile. "Paraku tähendab see venimine, et sellel poolaastal ei õnnestu muudatusi riigikogus vastu võtta. Pool aastat samasuguse alkopoliitika jätkumist on 500 kaotatud inimelu. Aastas sureb alkoholi tarbimise tagajärjel surma üle 1000 inimese," selgitas minister ja avaldas veendumust, et õige pea saadab vallitsus eelnõu riigikogule arutamiseks.

Tervise- ja tööminister rõhutas, et alkohol tekitab ränka sotsiaalset kahju nagu liiklus-, tule- ja uppumissurmad, enesetapud, perevägivald ning ka kaotatud majanduslik produktiivsus. "Peame ühiskonnana oluliselt vähendama tubaka- ja alkoholitoodete tarbimist ning aktsiisi tõstmine on üks mõjusamaid vahendeid. Soovitan kõigil loobuda suitsetamisest ning vähendada tarbitava alkoholi koguseid, sõltumata inimese sissetulekust."

Lugeja küsimusele, kas me ühiskonna ja riigina peaksime karistama, sunniviisiliselt ümber kasvatama ja hukka mõistma inimesed, kes tarvitavad või toovad tarvitajaile lähemale alkoholist ohutuma taju muutva aine ehk kanepi, vastas Ossinovski, et kõikide uimastite tarbimist tuleks Eestis vähendada. "See puudutab nii legaalseid uimasteid - tubakas ja alkohol - kui ka illegaalseid taju muutvaid aineid. Sellest eesmärgist tulenevalt peaksime riigi ja ühiskonnana toimima," leidis Ossinovski.

Alkoholiseaduse ja reklaamiseaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on rahvatervise parem kaitse ja alkoholismist tingitud kahjude vähendamine kogu elanikkonna, aga eriti alaealiste hulgas.

Eelnõuga muudetakse alkoholimüüki, alkohoolse toote esitlust ja alkoholimüügil ostja vanuse kindlakstegemist reguleerivaid sätteid. Seadusega tõhustatakse riikliku järelevalvet alaealistele alkoholimüügi keelu paremaks täitmiseks.