Pai juhtis nukuteatrit alates 2000. aastast. Pole kahtlust, et nii pikaajalise juhi järsk lahkumine ühest organisatsioonist, kus on alla saja lepingulise töötaja ning näitetruppi kuulub 22 inimest, tekitab palju segadust. Paist NUKU-s vaid aasta vähem töötanud näitleja Andres Roosileht vastas küsimusele, mil määral on mitu kuud väldanud segadus mõjutanud tema ja teiste näitlejate tööd, ühe sõnaga: „Väga.”

„Tänu suurtele segadustele pole meil pikka plaani. Me ei tea, mis saab sügisel, ega õigupoolest sedagi, mis suvel. Ja tööõhkkond... Kui hommikuti etendusele või proovi minnes on esimene küsimus, kas te hommikust artiklit olete juba lugenud, siis pärsib see tahes-tahtmata keskendumist olulisele ehk antavale etendusele,” sõnas Roosileht.

Pai on visionäär

Ta ei tee saladust, et Meelis Paiga oli sageli keeruline koos töötada. „Ta oli visionäär, kes tulemuste nimel oli valmis väga palju pingutama ning ka teisi motiveerima. Sütitavaid ettepanekuid ja hullumeelseid plaane oli tal peaaegu kogu aeg. Õnneks sai ta väga paljud neist ka realiseeritud,” kirjeldas Roosileht ja lisas, et erimeelsustest hoolimata lepiti lõpuks ikkagi ära, sest väljakäidud plaan osutus sageli heaks, teostatavaks ja kiiduväärseks. „Ja väga sageli vaimustus ta ka meie pakutud mõtetest ning toetas nende elluviimist.”