Ratas alustas oma sõnavõttu terminoloogia paikapanekuga. „Ma arvan, et uut raekoda ei tule. Ma ei arva, et vana raekoda tuleks kuhugi ära viia. Tahaksin keskenduda linna uuele haldushoonele,” ütles Ratas.

Linnavalitsus on tühistanud senise uue administratiivhoone konkursi ja moodustanud uue töögrupi koostöös arhitektide liiduga, et leida parem lahendus.

„Linnavalitsus võibolla liialt kiirustas selle esialgse koha valimisel,” tunnistas Ratas. Abilinnapea Kalev Kallo eestvõttel plaanis linn uut hoonet endisest Kadrioru Tivolist veidi linnasüdame poole. Arhitektide liidu hinnangul oleks see asukoht jäänud linnakeskusest liiga kaugele.

Ratase sõnul on linnal vaja uut haldushoonet, milles oleks 35 000 ruutmeetrit pinda, et koondada sinna kõik linna ametiasutused, välja arvatud perekonnaseisuamet, linnaarhiiv ja linnaosavalitsused.

„Oluline, et linnaelanike teenindussaal oleks elanikele võimalikult käe-jala ligidal. Samas soovime uut hoonet näha mereäärses piirkonnas, et elavada mereäärset piirkonda, kaasata seda linna südamesse, avada linn paremini merele,” ütles Ratas uuest asukohast rääkides.

Seminar on tema sõnul korraldatud selleks, et teha kokkuvõte vahepeal linna uue administratiivhoone osas tehtud tööst ja tutvustada linnavalitsuse ja arhitektide liidu seisukohti.

„Me ei ole lõplikult veel kokkuleppele jõudnud,” märkis Ratas, lisades, et analüüsi all on 12 erinevat asukohta.

„Kuna arvame, et see võiks tulla mere äärde, siis me Sakala keskusega ei arvesta,” märkis linnapea.

Linnavalitsus tahab järgmise aasta alguses välja kuulutada rahvusvahelise konkursi ja loodab, et uus hoone on paigas 2010. aastal. Ratase sõnul on plaanis teha tutvustusõud ka väljaspool Eestit ning kaasata arhitekte väljaspoolt.