Sügistormide eest kaitsmiseks tuleb riigihanke konkursi võitjal 10. novembriks ehitada kaile sulundsein, paigaldada lainetõrjeplokid ja remontida olemasolev muul, ehitada kai pandus, paigaldada pollarid ja põrkeseadmed.

Juunis tehti jaanuaritormis kannatada saanud Aegna kaile kiiruga avariiremont, milleks linn eraldas 1,6 miljonit krooni. Siis puhastati merepõhi risust, merre uhutud kai plokid ja meremärk tõsteti veest välja, kai madalam osa täideti kividega, kaeti betoonplaatidega ja paigaldati ajutine ujuvkai. “Juunis remonditi nii, et seal saaksid laevad maabuda, et võimaldada laevaliiklust,” põhjendas Koppel aasta jooksul mitme remondi vajadust. “Nüüd tehakse kapitaalsem remont.” Suve hakul polnud tema sõnul linnal põhjaliku remondi jaoks raha.

Linn tellis ka projekti Aegna kai põhjalikuks remondiks, mida hakatakse tegema järgmisel aastal. Varasemate prognooside kohaselt läheb see maksma 10–15 miljonit krooni.

“Järgmisel aastal hakkame Aegna kaid nüüdisajastama, kohe saadame raha saamiseks linnaeelarvest ettepaneku finantsteenistusele,” sõnas Koppel. Taotletavat summat ei tahtnud ta avaldada enne, kui linnavalitsus eelarve kinnitab.