Tallinna linnavolikogu andmetel on 65-70-aastaseid õpetajaid lasteaedades 51 ja koolides 189, 70-75-aastaseid töötab lasteaedades 11 ja koolides 63. Kõige vanemaid ehk 75-80-aastaseid õpetajaid on Tallinna koolides kokku 13. Eakate õpetajate rohkusega hakkavad silma kutsekoolid, aga ka näiteks Tallinna täiskasvanute gümnaasium.

Täiskasvanute gümnaasiumi õppejuht Andres Falki sõnul pole kedagi olnud vaja õpetama keelitada. “Rohkem kipub nii olema, et inimesed tahavad ise edasi jääda,” märkis ta. “Nad on noortest tükk maad rahulikumad, illusioone ei loo ja maailma ei paranda.”

Noori õpetajaid on selle eest aga vähevõitu. Tänavu sügisest asus Tallinnas õpetajaametisse 26 vastset kõrgkoolilõpetajat, mullu oli neid 59.

Samuti töötavad paljud õpetajad ülekoormusega - 3873 kooliõpetajast 1160 teeb ületunde, 39 neist töötab 2-2,9-kordse koormusega. Napib inglise keele, füüsika, matemaatika, kehalise kasvatuse ja klassiõpetajaid. Kohtade täitmiseks ongi koolid palganud pensionieas pedagooge ja üliõpilasi.


Pikemalt loe homse Eesti Päevalehe Tallinna küljelt.