„Viljandi koolid tundsid selle vastu ise huvi, sõlmime kolmepoolse lepingu,” ütles Tallinna ülikooli rektor Tiit Land. „Hiina keel on populaarne, selle vastu tuntakse suurt huvi,” lisas ta.

Esialgne koostööleping kehtib tuleva aasta 14. juunini. „Kui leping lõpeb, räägime läbi oma Hiina koostööpartneritega ja loodame, et tulevikus sõlmitakse see ka teiste koolidega,” ütles Land, kelle sõnul aetakse juba praegu asju konkursi korraldamiseks Hiinas.

Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk sõnas, et nende kool haaras kohe Tallinna ülikooli juures tegutseva Konfutsiuse instituudi pakutud võimalusest kinni. „See tekitas meis kõigis suurt elevust, nii õpilastes kui ka õpetajates,” ütles ta. Viljandi gümnaasiumis on plaanis moodustada ka väike rühm õpetajatest, kes võtaksid samuti hea meelega hiina keele tundidest osa.

Eksootilist keelt on võimalik õppida kolmanda keelena, mille saavad valida kõik gümnaasiumiastme õpilased hispaania, prantsuse ja soome keele kõrval.

Ka Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo rõõmustab koostöölepingu sõlmimise üle. „Meie kool on keeltele spetsialiseerunud. Hiina kultuur on väga põnev, mida võiks lähemalt uurida,” põhjendas Palo huvi keele vastu.

„Natuke nagu hüppaksime tundmatus kohas vette, kuid me ei kahtle, et huvi on. Näiteks Kuressaare gümnaasiumi tagasiside on väga positiivne, ka Raatuse gümnaasiumist räägiti, et eestlaste jaoks hiina keele õppimine ei olegi hääldusnüansside poolest väga keerukas,” kostis Palo. Lisaks turgatas talle pähe veel üks nüanss: „Täiesti juhuslikult on meil seos Hiinaga – praegune Eesti Vabariigi suursaadik on meie vilistlane!”

Hiina keele õpetaja saabub Eestisse Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudi toel, mis varustab kooli ka vajalike õppevahenditega.
Hiina keele õpetamist jätkatakse ka Saaremaa Kuressaare gümnaasiumis ja Mustamäe gümnaasiumis.