“Jooksid ringi minu sibulapeenarde ja lillede vahel ning ütlesid, et otsivad vaenlasi,” kurtis Väin. “Meestel oli seljas “Põrgupõhja” kirjaga särgid. Läks oma pool tundi, enne kui majaesise võõrastest tühjaks sain aetud.”

Väin helistas ka Rapla politseisse, kes jättis mehe ootama ning lubas asja uurida. Segadusse aetud maaomanik politseilt selgitust ei saanudki ega teadnud täpselt, kes ja mis tema maadelt üle käis.

Rapla kaitseliidu maleva major Peeter Tani tunnistas, et eelmisel nädalal, 5.–8. juulini toimus Raplamaal Põrgupõhja Retk 2007 ning üks neljaliikmeline võistkond oli vastaseid jälitades eraisiku maadele tormanud.

Eramaa polnud tähistatud

Tani sõnul lõppes intsident aga küllaltki rahulikult ning õppustel olijad lahkusid eksituse selgudes maaomaniku territooriumilt vastu punnimata. Tani hinnangul ei näinud ka Rapla politsei rohkem põhjust asja uurida.

“Selleks et probleeme vältida, võiks maaomanikud oma territooriumile vastavad keelusildid ka välja panna,” ütles Tani, juhtides tähelepanu sellele, et piirkond ei olnud tähistatud eravaldusena ning seetõttu ei saa ka kaitseliitlastele eksimust väga süüks panna.

Põrgupõhja Retk on juba mitmendat aastat toimuv üritus, mis on pühendatud relvastatud võitluse liidu võitlejatele ja teistele metsavendadele, kes ei alistunud võõrale võimule.