Saksamaal asuv tootja kutsub tagasi Eestis ligi kaks aastat müügil olnud IDEEO röstrid, sest avastas, et osa neist võivad olla püsivalt pinge all ja inimestele eluohtlikud.
Röstrite defektid avastati Saksamaal.
Laupäeval ilmunud toote tagasikutsumise kuulutuses on kirjas, et ajal, mil röster on välja lülitatud, ent siiski vooluvõrku ühendatud, võivad osad ligipääsetavad komponendid olla pinge all. "See võib olla eluohtlik,” seisab teates.
Võimalikud vigased röstrid kannavad mudelinumbrit 0915. Eestis tegelesid nende müümisega seni peamiselt Euronicsi ning Pluss-Miinus Elektroonika poed.
"Edasimüüjad olid ka mõned meie hulgikliendid, näiteks tarbijaühistud,” rääkis IDEEO röstrite maaletooja AS-i Sandman Grupp tootejuht Annely Bach.

Kulud kannab ettevõte

Bachi sõnul ootab ettevõte, et kõik sellise röstri omanikud saadaksid seadme Eesti Posti kulleriteenusega Sandmani tütarettevõtte OÜ Intratrans aadressile Tallinn, Pallasti 2b.
"Kõik röstrid kontrollitakse üle ning kui defekti ei ole, antakse omanikule tagasi,” rääkis Bach. Kui aga röstril ilmneb viga, vahetab ettevõte selle uue vastu.
"Kõik röstri saatmisega seotud kulud kannab ettevõte,” lisas ta.
Kui palju on Eestis kahe aasta jooksul selliseid röstreid müüdud, Bach öelda ei osanud, kuid tema sõnul jääb see arv alla tuhande.
"Pärast seda, kui võimalikud defektid teatavaks said, neid tooteid enam Euronicsi ja Pluss-Miinus Elektroonika kauplustes ei müüda,” ütles ta.
Samuti pole Bachi sõnutsi Eestist seni ühtegi vigast röstrit avastatud.
"Risk, et meile on jõudnud defektiga röstreid, on üliväike, kuid sellest hoolimata kontrollime need siiski üle,” lausus ta ning lisas, et üldse esines viga teadaolevalt ühes partiis.
"Selle partii röstrid ei pruugi olla Eestisse jõudnudki.”
Peale Eesti kutsutakse IDEEO röstrid tagasi ka Saksamaalt, Hispaaniast, Rootsist, Šveitsist ja Hollandist.