Seda küll, kuid siin on teine probleem. Siseministeerium propageerib, et on põhi- ja tugiteenused. Viimased omakorda loeti teisejärgulisteks ning taheti, et teeksime ka päästeametis vahe sisse. Küsiti, miks te tõstate palka tugiteenustel — finantsstruktuurid, hanked, strateegiline planeerimine, analüüs, kommunikatsiooniteenus, mille alla käib ka kriisikommunikatsioon.

Viimase eelarve tegemine oli kogemus omaette, ministeerium torkis näpuga üksikasjades. Samal ajal ei pandud neid raame õigel ajal paika. Aga meie olime palju tööd teinud ning kui ministeeriumisse läksime, teatati, et ei kõlba, ministril tekkis mõte. Ministril võinuks aga kohe mõte tekkida.

Minister Vaher andiski korralduse, et päästjad peavad saama mitte vähem kui viis protsenti palgalisa. Kuna meil jäi komandode ümbertegemisest raha üle, otsustasime tõsta ka ülejäänud inimeste palka kuni viis protsenti. Aga oli ka kohti, kus pidime järsult 12 protsenti tõstma. Firmad, mida üldjuhul ise kontrollime, hakkasid meilt tuleohutusinsenere üle ostma. Meestele pakuti palgalisana kohe 500 eurot. Pidime neile ise palka juurde pakkuma.