Väike algatusrühm koosneb viiest eri poliitilisi jõude esindavast parlamendipoliitikust: peale RE liikme Kallase on esindatud veel kolm fraktsiooni (Andres Anvelt Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Kadri Simson Keskerakonnast ja Mart Nutt Isamaa ja Res Publica Liidust) ning kevadel asutatud niinimetatud demokraatide rühm (Kalle Laanet).

Eelmisel nädalal ei soovinud Kallas veel öelda, kuidas hakkab tööprotsess välja nägema, sest esimest kohtumist pole veel olnud. Küll lausus ta, et on juulikuu jooksul ennast kurssi viinud väga paljude erialade vastavate juhenditega.

Eesti Päevaleht ja Delfi on varem kirjutanud, et parlamendipoliitikud on suhtunud sellesse, kas mingit eetikakoodeksit on ikka vaja, pigem skeptiliselt või vastuoluliselt. Ka Kallas ise on nentinud, et tema fraktsioonikaaslaste suhtumine on skeptiline.

Sotsiaaldemokraat Andres Anvelt sõnastas juunikuus küsimuse nii: „Kindlasti on riigikogu liikmete hulgas erinevaid arusaamisi, kas eetikakoodeksit on vaja, sest eetiline käitumine peaks olema inimesel koolist ja kodust emapiimaga kaasas.”