Tüüri sõnul on Venemaa vahetu eesmärgi taga aga veel suurem eesmärk. "Nimelt soovib Venemaa näidata Ukraina praeguseid võime kui "riigipöörde kaudu võimule tulnud huntat", keda ei peaks tunnustama mitte keegi, sealhulgas omaenda rahvas," rääkis Tüür Delfile.

Tüüri sõnul püütakse Ukrainat marginaliseerida, kinnistades samal ajal endale ehk Moskvale ainsa adekvaatse jõu oreooli.

Kes pole lojaalne, saab karistatud

"Veelgi laiemas perspektiivis on see aga järjekordne samm tõestamaks, et senine Lääne-keskne maailmakorraldus on oma aja ära elanud," rääkis Tüür.
"Et Lääne nn "jagatud väärtused" on müüt ja aeg on naasta reaalsusesse ehk maailma, kus ei maksa mitte mingid abstraktsed ideed vaid lojaalsus. Lojaalsus suveräänile ja jõule. Kes pole lojaalne, saab karistatud. See on muuhulgas sõnum Venemaa sisepublikule - ärge mitte mõelgegi vastu hakata!"

Tüüri sõnul on muul maailmal Ukrainat väga keeruline aidata.

"Mis puutub meie kõigi võimalustest Ukrainat aidata, siis siin kehtib sama lihtne põhimõte nagu koolilapse puhul," kõneles ta. "Aidata saab seda, kes ise midagi teeb. Vastasel korral pole see aitamine, vaid asjade ette ära tegemine, millest ei tõuse mitte kasu, vaid kahju."

Ukraina pagendatud president Viktor Janukovõtš ütles pühapäeval Venemaal Rostovis Doni ääres ajakirjanikele, et "Kiievi hunta" on viinud riigi kodusõja äärele.

Terve eelmise nädala üritati Ida-Ukraina suuremates linnades läbinähtava Kremli plaani järgi käivitada n-ö rahvaülestõuse, mille siht oli selge: luua alus Ida-Ukraina oblastite eraldumiseks.

Bolševike revolutsiooni vaimus ja Krimmi sündmuste varjuna võeti kohaliku võimu hooneid üle Donetskis, Luganskis, Harkivis.