Poelettidel on Rannarootsi Energia snäkkvorstikesed, mis toimivad ja maitsevad kui energiajook.

Mõte tekkis sellest, et üks maitseainefirma tegi maitsesegu, kus oli sees kofeiin ja tauriin, rääkis AS Maag Lihatööstuse juhataja Peep Rahuoja. “Energiavorstid ongi hea lahendus neile, kes õhtusel ajal söövad ning sealjuures soovivad kaua üleval olla.”

Maitse poolest meenutab vorst energiajooki. Üks pakk (150 g) Energia snäkkvorsti sisaldab Rahuoja sõnul 0,15 grammi kofeiini. Rahuoja toob võrdluseks energiajoogi Traffik, kust sama koguse kofeiini ja tauriini saab kätte kahest pooleliitrisest pudelist.

Toiduainete instituudi dotsendi Tagli Pitsi sõnul tuleks kofeiini ja tauriini sisaldusega vorstide puhul tarbijat kindlasti suurte siltidega hoiatada. “Kui inimene joob kohvi, sööb peale energiavorsti ning joob näiteks ka energiajooki, võib asi päris ohtlik olla,” ütles Pitsi.

Samuti tuleks olla ettevaatlik lastele selliste vorstide pakkumisel. “Kuna alkoholi ja energiajooki koos tarbida ei tohi, siis võib sama kehtida ka energiavorsti kohta,” arvas Pitsi, soovitades tarbida lisaaineteta tooteid.