„See avalikustatakse seadusega ette nähtud korras,” ütles Keskerakonna infojuht Toomas Raag Päevaleht Online´ile vastuseks küsimusele, kui palju läks maksma jõulukaart, kus Keskerakonna esimees Edgar Savisaar poseerib koos suusakuulsuste Kristiina Šmiguni ja Andrus Veerpaluga. Ta kinnitas, et maksumuse eest tasus Keskerakond, mitte Savisaar isiklikult.

Raag ei soovinud öelda, kui palju jõulukaarte trükiti. ”Piisavalt palju,” jäi ta lakooniliseks.

Raagi sõnul on kõigil teada, et tegu on jõulutervitusega, mitte valimisreklaamiga, sest kaardil puudub Keskerakonna sümboolika.

Sellega ei nõusta aga reformierakondlane ja suusaliidu president Toomas Savi, kelle väitel ei teadnud ta midagi kavatsusest kasutada suvel tehtud fotot Keskerakonna kampaanias. Suusaliit andis suvel tehtud foto tavaliselt Keskerakonna reklaamidega tegelevale firmale Idea tasuta kasutada. Samuti anti luba teha telereklaam. Meedias on ilmunud väiteid, et kui suusaliit poleks luba andnud, oleks Tehvandi suusamäe rahakraanid kinni keeratud.

Keskerakond hakkas eelmisel nädalal jagama jõulukaarte, kus Edgar Savisaar poseerib olümpiavõitjatel Andrus Veerpalul ja Kristina Šmigunil õlgade ümbert kinni hoides. Savisaar kannab sel suvel Tehvandil tehtud fotol olümpiakoondise sümboolikaga riideid. Hiljem on fotole taustaks pandud lumine mets.