Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul töötab täna linna palgal üle 20 pressi- ja avalike suhete nõuniku, linna meediakulud on aga kokku enam kui 15 miljonit krooni. „Selle asemel, et juba niigi ülisuuri kulutusi võimuerakonda ülistavaks propagandaks oluliselt vähendada, soovib linnavalitsus neid veel ligi poole miljoni krooni võrra suurendada,” märkis Juske.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul on Keskerakond kaotanud enda ülistamisel maksumaksja raha eest igasuguse mõõdutunde. Hiljutises Pealinna lehes oli kokku koguni kuus värvifotot linnapeast. Keskerakonna esimehele antakse aga tasuta reklaampinda tema valimisringkonna linnaosalehtedes.

„Üllatuslikult telliti Pealinna lehe värskesse numbrisse opositsioonilt linnaeelarve eelnõu kohta kriitiline artikkel. Selle asemel trükiti aga lehes ära hoopis kaheksa eelarvet ülistavat teksti linnavalitsuse liikmetelt ja volikogu esimehelt. Tundub, et Keskerakonnal oli opositsiooni artiklit vaja eelarvekriitika teada saamiseks. Niivõrd räiget nahaalsust annab meenutada,” rääkis Juske.

Sotsiaaldemokraadid on teinud ettepaneku vähendada linna meediakulusid viie miljoni krooni võrra.

Tallinna järgmise aasta eelarve on kavas linnavolikogus vastu võtta täna õhtul.