Ehitusfirma Remet rajab suveks Komandandi tee alla bastionikäike linnamüüri torniga ühendava tunneli ja ehitab Kiek in de Kökile uue avara fuajee.

Kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Duboviku sõnul on tegemist tänavu veebruaris Rootsi ja Ingeri bastionide all külastajatele avatud käikude edasiarendusega. Komandandi tee alla tuleb 2,5 meetri laiune betoontunnel ja vana muuseumitorni fuajee asemele rajatakse 100-ruutmeetrine laiendus.

Kui praegu viib muuseumigiid huvilised bastionikäikudesse läbi õue ja Lindamäe veerust alla, siis edaspidi saab maa alla otse Kiek in de Köki fuajee maa-aluselt korruselt.

18 miljonit krooni maksva laienduse tähtaeg on järgmise aasta juunis. Samaks ajaks valmistatakse ette bastionikäikude ajaloost rääkiv ekspositsioon, kus oma väljapaneku võib vatijope ja ajalehekuhila kujul saada ka nn kodutute aeg.

Muuseumit juurdeehituse ajaks kinni ei panda, näitust pääseb silmitsema kõnniteele ehitatud uut treppi pidi otse kolmandale korrusele. Muuseumitöötaja Väino Mäe sõnul käib bastionikäike vaatamas 50 kuni 100 inimest päevas, käikude avamisel oli külastajaid koguni 3100. Järgmisel aastal on kultuuriväärtuste amet võtnud tööplaani Kiek in de Köki kommunikatsioonide uuendamise. “Torni pole pärast 1960. aastat remonditud, seis on päris ohtlik,” ütles Dubovik.

Vaata ka 

www.linnamuuseum.ee/kok/