Kiisler ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et teema on õhus juba kaua olnud. "Tegelikult juba 25. juunil sellel aastal saatsin ma vastava korralduse eelnõu tutvumiseks ja omapoolse seisukoha andmiseks maavanemale," rääkis minister ja lisas, et kokku oli lepitud juba ka kuupäev, mil Lootsmann oma vastuväited esitab.

"Paraku just sellel kuupäeval maavanem haigestus," selgitas Kiisler, kelle sõnul esitas Lootsmann oma vastuväited alles 16. oktoobril.

Sisulisi probleeme maavanema töös oli Kiisleri sõnul mitmeid, näiteks menetlustähtaegadest mitte kinnipidamine, järelevalve teostamine, oma õiguste delegeerimine jm. Üheks suurimaks probleemiks sai ka käitumine konfiskeeritud varaga.

"Mina olen olnud seisukohal, et seaduse mõte on see, et kui auto konfiskeeritakse ja antakse üle maavalitsusele, et see maha müüa, siis asutakse kohe vara hindama ja enampakkumist korraldama ja müüakse maha. Nüüd vastuväidete esitamisel leidis maavanem, et konfiskeeritud vara enda kasutusse jätmine on igati mõistlik. Ma ei saa sellega kuidagi nõustuda," rääkis minister, et see asjaolu näitas selgelt tema ja Lootsmanni erinevat suhtumist maavanema rolli.

Ka rahandusminister Jürgen Ligi lisas, et Värner Lootsmanniga on olnud probleeme, kuna viimane mitmeid kordi jätnud eelarvealal oma kohustused täitmata.