Nüüd käib asja kohta kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb omavolilist sissetungi. Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul on kahtlustatavana üle kuulatud üks isik, ent tuleb veel teha menetlustoiminguid.

Skeemi keskele sattunud Andres (täisnimi toimetusele teada — toim) näeb asja aga pelgast omavolilisest sissetungist laiemana. Ta ostis mõned aastad tagasi sundmüügist korteri, mida üsna pea edasi müüma hakkas. Naabrite kinnitusel korteris kedagi ei elanud ja see polnud ka üürilepinguga koormatud. Üsna pea oli ostja leitud ja suunduti notari juurde tehingut vormistama. „Huvitav oli see, et kuigi meil olid lepingud valmis, hakkasid nad [ostja ja tema esindaja] seda muutma,” ütles Andres.

Ootamatud „üürnikud”

Uued Andresele ootamatud tingimused tähendasid, et ostja poleks korterit kohe välja ostnud, vaid sellele eelmärke pannud ning juhul kui tehing katki jääks, ei saaks müüja korteriga muid tehinguid teha. Lisaks oli lepingusse kirjutatud, et korteri üleandmisega viivitamisel tuleb müüjal maksta kopsakas leppetrahv.