Tooliga Vabaduse väljakule

Jalgpalli kõrval saab Katusekinos jätkuvalt ka filme vaadata. Kuna jalgpallitelk asub filmivaatamisest eraldi ning mängud lõpevad enne filmide algust, ei sega need kaks teineteist.

Veel on suurelt ekraanilt võimalik mänge jälgida näiteks Sõpruse kino Jalkakinos või Vabaduse väljakul. Viimaseks annab Tallinna linnavalitsus oma istungil nõusoleku täna. Kummaski saab jalgpalli vaadata tasuta, ent Vabaduse väljakul tuleb soovi korral oma padi kaasa võtta, sest mängude jälgimiseks sinna toole ei tooda. Ühtekokku saavad huvilised Vabaduse väljaku treppidel istudes jälgida 27 mängu. Ainus päev, mil ühisvaatamist vabas õhus ei toimu, on riiklik leinapäev 14. juuni.

EM-iks valmistuvad ka linna pubid. Näiteks ütles Hella Hundi juhataja Andres-Andi Saar, et inimesed uurivad juba laudade kinnipanemise kohta. „Melu on ikka päris suur. Esimeste alagruppide mängude ajal on rahulikum, aga pärast on koht ikka puupüsti täis,” ütles Saar ja lisas, et inimesed on rahul ka sellega, kui peavad mänge püstijalu ukse juures seistes jälgima.

Sarnane on lugu ka teistes pubides. Näiteks paneb Tartu pubi Krooks ekraanid ka terrassile, et mahuks rohkem vaatajaid. „Päris ööseks neid sinna ei jäta, aga mängude lõpuni küll. Tartus on see suur sündmus,” ütles juhataja Vladislav Albrant. Krooksus mänge jälgivatel fännidel on võimalik osaleda ka pubi ennustusvõistlusel ning auhindu võita.

Jalgpalli EM algab reedel ja kestab 1. juulini, finaalturniire peetakse Poolas ja Ukrainas.