Kalev SPA juhatuse esimees Hardi Kerde sõnul põhjustas eileõhtuse keemiamürgituse kloorianuma täitmisel mahavoolanud kloorilahuse kokkupuude maas olnud väävelhappega.

“Regulaarseks vee puhastamiseks mõeldud kloorianuma täitmisel läks inimliku eksituse tõttu kloorilahust maha,” rääkis Hardi Kerde Eesti Päevalehele.
Kerde sõnul poleks maha läinud kloorilahus iseenesest ohtlik olnud, kui maas ei oleks olnud väävelhapet. “Loomulikult on selge see, et väävelhapet ei oleks tohtinud seal maas olla.”
“Miks hape siiski keldris maas oli, selle selgitamisega me hetkel ka tegeleme.” Jutt liitritest kloorilahustest, mis maha läksid, Kerde sõnul tõsi ei ole. Küsimusele, miks seisis hape keldris kõrvuti kloorilahusega, tuleb Kerde arvates vastust otsida OÜ Oma Ujula käest, kes vastutas ujula ehituse ja lahenduste eest.
Hetkel toimub üheskoos tervisekaitsega Kalev SPA-s mõõtmiste ja analüüside tegemine, veendumaks, et mürgitusoht on eemaldatud. Sõltuvalt tulemustest selgub Kerde sõnul see, millal veekeskus taas avatakse.

Klooriõnnetus Kalevi ujulas, mille suhtes alustati ka kriminaalmenetlus, mürgitas 33 inimest, kelle seas oli ka Ukraina, USA ning Soome kodanikke. Keegi õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.