Hilisõhtuks oli 33 haiglasse viidud kannatanu seas 18 last ja mitu välismaalast.

Lastehaiglasse viidute seas oli kümme soomlast, viis eestlast ja kolm Ameerika Ühendriikide kodanikku.

Kokku tegutses Tallinna kesklinnas Kalevi spaas üheksa kiirabibrigaadi, päästetöid juhtis Tallinna kiirabibrigaadi arst, teatas Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas.

Tema sõnul pole ühegi kannatanu seisund üliraske. “Täiskasvanutega on lihtsam, nende hingamisteed ventileeritakse läbi, lapsed peavad aga kauem jälgimise all olema,” rääkis Adlas BNS-ile. Tema sõnul on kõigil haiglatesse viidud inimestel hingamisteede ärritus, mis toob kaasa köha ja lämbumistunde. Adlas märkis, et hingamisteede haigustega inimestele võib selline ärritus olla ohtlik.

Kloorimürgituses kannatada saanud täiskasvanud viidi peamiselt Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, lapsed Tallinna lastehaiglasse. Kõik kannatanud olid veekeskuse külastajad.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles Päevaleht Online’ile, et reostuse põhjustas puhastustööde käigus ümber läinud 15-liitrine ämber, milles oli umbes 12-protsendiline kloorilahus. Randoja sõnul võib ka paar tilka nii tugevat keemilist ainet olla väga ohtlik.

Kiirabibrigaadid, demineerimiskeskuse erikeemiatalitus ja neli päästemeeskonda evakueerisid veekeskusest ja samas hoones asuvast hotellist inimesed ja asusid reostust likvideerima. Kloorilõhna oli Randoja sõnul tunda kogu majas ja ümbruskonnas, päästjad kasutasid hingamis- ja keemiakaitsevahendeid.