Pärast seda, kui Eesti Päevalehe reporter seisis öö läbi Narvas järjekorras, ilmus kirjutis mehest, kes ootas 23 tundi, et end illegaalina registreerida. Esimesena järjekorras olnu leidis aga ametniku ukse taha jõudes eest inimesi, keda järjekorra polnud. Mees oli veendunud, et KMA töötajad on järjekorranumbritega äri teinud.

"Selgitasime, et otseselt süüdi ei olnud ükski KMA töötaja, kuid ametnikud peaksid olema tähelepanelikumad, et inimesed ei saaks võtta liiga palju järjekorranumbreid." ütles KMA pressiesindaja Urmas Krull.

Krulli andmeil ei teinud Narva ametnikud numbritega äri, kuid olid hoolimatud nende väljastamisel. Nii sai üks inimene võtta masinast mitu numbrit ja hiljem need teistele edasi anda või müüa.

Eesti Päevaleht kirjutas olukorrast, kus illegaalid peavad kahel või kolmel päeval ja ööl järjekorras seisma, kuna KMA ei väljasta numbreid järgmiseks päevaks. "Järgmisest nädalast saavad illegaalid võtta numbri ka järgmiseks või ülejärgmiseks päevaks," kinnitas Krull.

Pressiesindaja sõnul suudetakse Narvas tööpäeva jooksul ära teenindada kõik järjekorda tulnud. "Inimestel pole põhjust öösel järjekorda tulla, ja need kes tulevad, teevad seda puhtast teadmatusest," väitis ta.

Krulli sõnul on KMA alustanud Kirde-Eesti venekeelses meedias kampaaniat, et teavitada öisest järjekordatulemise mõttetusest. Kampaanias antakse ka teada, kui palju inimesi suudavad ametnikud päeva jooksul vastu võtta.

Veel kahe nädala eest teatas KMA praegune juht Mari Pedak, et kuna vastuvõtunumbrite hulka korrigeeritakse iga päev, ei ole võimalik sellist infot üldse avaldada.

"Kampaania käib läbi Raadio 4 Narva toimetuse ning ajalehe Põhjarannik venekeelse vcrsiooni, püüame kontakti saada Narvskaja Gazeta ja Sillamäeskii Vestnikuga," ütles Krull.

Kirde-Eesti suurima päevalehe Põhjarannik tegevtoimetaja Erik Gamzejev ütles, et väikese lehena ei suuda nad enesele lubada kõigi KMA pressiteadete täies mahus avaldamist.

Tema sõnul pole välismaalaste teavitamine praegu piisav. "KMA ilmutas küll huvi pikaajalise reklaamilepingu sõlmimiseks, kuid asi jäi nende poolt katki. KMA pressiteadete avaldamisel on risk, et paneme asja lehte aga hiljem selgub: KMA sisene käsuliin pole toiminud ning kohalikud ametnikud ei tea asjast midagi," rääkis Gamzejev.