„Sel nädalal me veel seda sisse anda ei jõua ja see jääb järgmisesse nädalasse,“ ütles Eesti omanike keskliidu peasekretär Taavi Madiberk Päevaleht Online’ile. „Praegu lihvime veel kaasust ja õiguslikku põhisust,“ lisas ta märkis, et kaasuse õiguslik alus tundub tugev.

Tallinna Vesi teenis möödunud aasta neljandas kvartalis puhaskasumit 125,5 miljonit krooni, mis teeb puhaskasumimarginaaliks erakordse 62%, mis on konkurentsiameti hinnangul lubatust kolm korda suurem.

Eesti Omanike Keskliit on Tallinna Vee ülikasumlikkuse vastu võidelnud juba pikemat aega ja uue etapina antakse Tallinna Vesi kohtusse. Tallinna vee vastu esitatavas tsiviilhagi üks peamistest eesmärkidest on nõue viia olukord vastavusse seadusega ja vee hinda alandada 25-30%, mis tähendaks kõigile tarbijaile kumulatiivset kokkuhoidu umbes 200 miljonit krooni.

Lihtsat võitu koduomanikud ei looda. „Eeldame, et tuleb pikk ja raske protsess. Tallinna Vesi paneb välja võimsa õigusalase kompetentsi ja hakkab protsessiga kindlasti ka venitama,“ on Taavi Madiberk Päevaleht Online’ile varem öelnud.