Kampaania eesmärk on kõik nii maja- kui ka korteriomanikud vabastada maamaksust elamumaa eest. "Koduomaniku mõistame inimest, kes paikselt elab enda omandis oleval elamumaal," ütles Päevaleht Online'ile Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberk.

Madiberk märkis, et lisaks tavaallkirjadele on veebilehel www.omanikud.ee võimalik anda ka digitaalallkirju. "See tähendab, et tegemist pole abstraktse nimede massiga, vaid konkreetsete inimeste tahtega."

Keskliit annab kampaania käigus kogutud allkirjad edastada riigikogule.

“Maa hind on 2001. aasta hindamisest alates tõusnud, kohati isegi seitsmekordistunud,” märkis Madiberk. Kuigi ümberhindamise järel on maamaksumäära võimalik kärpida, säilib võimalus, et “kodu kui sellise omamine muutub luksuseks”.

Kõige mustema stsenaariumi järgi tähendaks see põliselanike lahkumist neile omaseks saanud kõrgema maksumääraga elupiirkondadest Nõmmel, Haaberstis, kesklinnas või Pirital. Lisaks võib maamaks Madiberki sõnul jätta hätta lasterikkad pered, kes ei saa kodu soetades olla kindlad, et neil jätkub selle pidamiseks raha.