„Oleme veendunud, et vastavalt lepingule on meil eelisõigus lillemüüki korraldada enda rajatud ehitises ka edaspidi ja seega kaebame esimese astme kohtuotsuse kindlasti edasi,” lubas lilleturu praegune haldaja, AS-i GMP Grupi juht Ants Juhani.

Sarapuu sõnul kavatseb linn anda lilleturu üle munitsipaalturge haldavale Tallinna Turgudele, mis praegu majandab Nõmme, Mustamäe, Lasnamäe ja kalaturgu.

Kesklinna linnaosavanem Mihhail Korb tunnistas Eesti Päevalehele, et linnavõimudel on mõte korraldada Viru tänava turu jaoks arhitektuuri­konkurss ja lähiajal peaks toimuma selleteemaline kohtumine linnaplaneerimisametis. „Üks mõtetest on selline: kuulutame välja arhitektuurikonkursi, milline võiks turg välja näha. Kindlasti ei tule sinna mitte midagi muud kui lilleturg,” kinnitas Korb. „See on praegu idee ja muinsuskaitsega on läbi arutamata. Kui nad ütlevad, et midagi uut sinna ei saa teha, siis sinna midagi ka ei tule. Tahaksime vältida igasugu spekulatsioone, kuna see on väga õrn teema.”

Uut ehitist ei lubata

Tallinna Turud töötab Tallinna ettevõtlusameti alluvuses, mille juht Kairi Teniste omakorda tõmbas lilleturu tuleviku arutamisel hoogu maha. Nimelt pole Teniste sõnul enne lõpliku kohtuotsuse selgumist mõtet plaanidest isegi rääkida, sest esmalt peab linnal olema täielik kindlus, et linn Viru tänav 26 kinnistu enda kasutusse saab. „Esimese astme kohtus saime võidu, aga nüüd on vastaspoolel õigus kohtuotsus vaidlustada ringkonnakohtus. Praeguse hetke seisuga pole mul selge, kas nad seda teevad, kuid enne selle selgumist pole meil mõtet konkreetseid plaane teha,” sõnas Teniste. „Kindlasti peaks jätkama lilleturuna, mida haldaks Tallinna linna allasutus Tallinna Turud.”