Eesti Taaskasutusorganisatsiooni (ETO) tellitud uuringust selgus, et võrreldes möödunud aastaga on elanike osakaal, kes pakendeid sorteerivad ja tagastavad, kasvanud peaaegu kaks korda – kui 2006. aastal tagastas nõuetekohaselt sorteeritult ilma pandimärgita pakendijäätmed ainult 16% peredest, siis 2008 toimis niimoodi juba 45%, kirjutas MeieMaa.

ETO arendusjuht Siret Kivilo ütles, et uuringu tulemused ei käsitle küll otseselt maakondi, kuid Lääne-Eesti, kuhu on arvestatud ka Saaremaa, on tõepoolest kõige eeskujulikum piirkond pakendite sortimise ja teadlikkuse poolest. Tervelt 53% selle regiooni peredest tagastab pakendi lausa puhtaks pestuna.

Kõige probleemsem piirkond Eestis on Ida-Virumaa, kus 61% küsitletutest viib oma pakendijäätmed prügikasti ning 45% ei tea, kus pakendikonteinerid asuvad.

“Oleme tulemustega rahul, sest toetudes faktidele võib tõdeda, et meie aastatepikkune töö – pakendikogumissüsteemi väljaarendamine ja elanike koolitamine – on andnud häid tulemusi,” ütles ETO tegevjuht Ahto Hunt.