Pärnu politseiosakonna vanemkomissar Sander Peremees märgib kirjas maanteeametile, et Pärnu-Lihula maanteel Papsaare küla piires surmaga lõppenud avariide soodustavad asjaolud on tänavavalgustuse puudumine, sõidukite suur liikluskiirus (90 km/h) ja jalakäijate liiklemiseks mõeldud ala puudumine, kirjutab Pärnu Postimees.

Kui liiklusohutuse parandamiseks läheb Peremehe arvates vaja vähemalt viit meedet - hoiakute kujundamist, koolitust, järelevalvet, liikluskeskkonda ja planeerimist, siis Papsaare lõigul peab ta eriti vajalikuks leida lahend jalakäijate ja jalgratturite ohutule liiklemisele Pärnust väljuval suunal kilomeetrite 4,5-6 ja linna siseneval suunal 5,4-4,3 vahemikul.

Ohtlikult problemaatiliseks peab Peremees olukorda kergliiklusele just pimedal ajal, seda eriti Pärnust väljuval suunal, sest võrdlemisi suure elanike arvuga piirkonnas on teelõigul peale jalakäijate suur sõidukite, sealhulgas raskeveokite liikluskoormus.

“Kolm surma kahe kuu jooksul on see, mis peab maanteeametit sundima teelõigul kiiremas korra midagi ette võtma, seda enam, et meie taotlusi toetab Pärnu politseiosakond kirjas maanteeametile,” ütles ka Audru vallavolikogu esimees Vahur Kobolt.