Aga nii see polnud. Selgus, et linnapea korraldas erakorralised infominutid teatamaks, kui halvasti kirjutab meedia Keskerakonnast ja temast endast.

OÜ-st Meedius Eesti tellitud uuring näitas, et septembrist oktoobrisse kestnud uuringuperioodil oli meedias Keskerakonnast iga positiivse sõnumi kohta neli negatiivset sõnumit ja Savisaarest iga positiivse sõnumi kohta kümme negatiivset sõnumit. Seejuures on nii erameedia kui ka rahvusringhäälingu uudised sarnase suhtumisega.

Arusaadavalt on selline tulemus Keskerakonna poliitikuile kurvastav. Arusaamatu oli aga linnapea järeldus: ta leidis, et muutuma peaks meedia, mitte Keskerakonna või linnavalitsuse teod.

Savisaar ei maininud, et vaadeldud perioodil ilmunud negatiivsed uudised kajastavad transpordiameti pistiseskandaali, Keskerakonna võlga Facio ees, Tallinna äriühingutes võimutsevaid keskerakondlasi ja Edgar Savisaare kummalist suurlaenu. Selle valguses on tema soov, et ajakirjandus peaks Keskerakonda ja Tallinna linnavalitsusse positiivsemalt suhtuma, äärmiselt küüniline.

Meedia meeri soovil roosilisi uudiseid kirjutama ei hakka, selge see, kuid kahtlemata on uuringul ja selle dramaatilisel avaldamisel oma eesmärk ja mõju, sest valimised on ukse ees. Uusi valijaid uuring Keskerakonnale vast juurde ei võida, küll aga võib abistada olemasolevate valijate hoidmisel, kuna kinnitab neile teooriat, et Keskerakond on tagakiusatu, keda on õilis toetada.